CST-Almere

Frederiek Goldewijk
T. 06 – 30585350
E. info@cst-almere.nl
Rietmeent 190
1357 CT Almere
Routeplanner

Ervaringen van cliënten

Ik heb ervaren dat Craniosacrale therapie een goede invloed op mijn lichaam en geest heeft.
Tijdens de behandeling bemerk ik dat er iets in mijn lichaam aan het werk is, de dag erop voel ik vaak al verbetering. Ik heb bijvoorbeeld hernia’s in mijn onderrug waarvan de specialist zei dat hij mij wilde opereren, maar gelukkig was dat niet meer nodig.
Craniosacrale therapie is geen massage, ze legt haar handen ergens op mijn lichaam en dan voel ik vaak kleine bewegingen of ik voel dat het warm wordt of gaat stromen. Het werkt bij mij heel goed, ik ben er erg blij mee!
Corrie, 66 jaar  

Sinds mijn puberteit heb ik elke dag hoofdpijn, meestal redelijk te verdragen, maar soms zo erg dat ik een paar dagen in bed moet liggen.
Craniosacrale therapie verlicht meteen mijn hoofdpijn, ik voel me gelijk een stuk beter en kan dan weer functioneren. Ik heb door deze manier van behandelen ook meer inzicht gekregen wat bij mij mijn hoofdpijn verergert. Het doet mij goed om een aantal keer per jaar behandeld te worden, in het begin was het vooral ontspanning en de laatste 2 keren was ik meer in gesprek met Frederiek en voelde ik dat het vooral kwam dat ik me druk maakte om iets wat er in mijn leven speelde (en daardoor mijn hoofdpijn veel erger werd).
M.W., 19 jaar  
 
Vanaf mijn 10e jaar ben ik Migraine patiënt geweest. Spanningen in mijn lijf hebben er altijd voor gezorgd dat ik vaak niet (volledig) kon functioneren in mijn dagelijkse bezigheden zoals naar school gaan (later werken), sporten en andere vrijetijdsbestedingen.
Op mijn 39e ben ik in aanraking gekomen met Frederiek en de Craniosacrale therapie. Frederiek is iemand waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde en die mij uiteindelijk dichter bij mijn gevoel liet komen. Samen hebben wij de doelstellingen van de behandelingen bepaald en met enkele behandelingen waren er ook al de eerste positieve resultaten.
Mijn klachten zijn inmiddels tot een minimum beperkt.

J.H.

Na een periode te hebben rondgelopen met onbegrepen klachten, kwam ik in contact met Frederiek en “cranio sacrale therapie”. De klachten verschilden per dag, soms mijn rug, dan weer mijn buik, maar ik had vooral pijn in mijn nek, uitstralend naar mijn hoofd, schouder en arm.
Pijnstillers hielpen niet en ik kon me daardoor moeilijk ontspannen. Zo kwam ik in een cirkel terecht en werd de pijn alleen maar erger. Het voelde als een gevecht tegen de pijn en soms blokkeerde mijn hele lichaam.
Tijdens de behandelingen cranio werd ik me ervan bewust dat ik mezelf nog meer schade aanrichtte, door de pijn te ontkennen. Na de eerste behandeling ontdekte ik dat wanneer ik aandachtig ging voelen mijn lichaam meer rust kreeg. Van Frederiek kreeg ik veel ruimte om stap voor stap te onderzoeken waar de pijn precies zat, maar ook waar het vandaan kwam.
Soms kwamen er beelden en herinneringen die een emotie in mij naar boven haalde.
Frederiek hield me goed in de gaten wanneer er onbewust iets naar boven kwam, zodat ik me veilig voelde.
Uiteindelijk kon ik me daarna beter ontspannen omdat ik het beeld los kon laten.
Zo kwam ik erachter dat de spanning in mijn lichaam vooral te maken had met stress en angst.
Cranio heeft mij geholpen om balans te krijgen in de spanning en ontspanning.
De klachten zijn er zo nu en dan nog, maar ik weet er beter mee om te gaan en zit veel beter in mijn vel.

M.P., 48 jaar